mandag 16. juni 2014

I serien Vi venter lenge

Stewartia pseudocamellia. Den aller første knoppen er i ferd med å springe ut. Det er ingen fotovakt her i morgen,så den må komme nå - jeg har jo lovet å rapportere!
Sinocalycanthus chinensis. Denne er også på første blomstring i år. Rosa og nydelig. Ryktene sier at blomstene ligner Stewartiaen, men de står så myyyyye lenger. Det er ok om det stemmer!

 Den siste av de nye er en ukjent lilje som kanskje er den eneste overlevende av en sending fra sørvestlandet. Har den noe navn, Mona? I mangel på noe annet navn, får den hete Mona-liljen så lenge!


Og de står i kø, planter som ikke har blomstret før. De er velkomne til å delta i denne spalten - i år eller et annet år. Jeg er jo blitt så uendelig tålmodig (bare jeg ikke har et ratt i nærheten)

9 kommentarer:

 1. Førstemann står med knopper her også for første gang :-)) Kjøpt på salget sist høst. Nestemann er ny for meg men den så veeeldig interssant ut :-)) Liljen, kan det være Orange Marmalade? Ligner på min som kom med Mona sin import :-)) Kanskje vi kommer forbi deg i august? Sommerferien går nemmelig til Skotland og ikke til Moss :-)) God juni i hagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var kjapt for Stewartiaen!
   Fint med august, bortsett fra en vestlandsuke jeg er borte. Det blir nok nødvendig å sette av litt/mye ekstratid til et Veggebesøk :-)

   Slett
 2. Så mange skjønnheter du viser frem i dag! Martagonliljene har begynt å blomstre her også. Jeg liker de best av alle liljer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir mer og mer enig med ettersom liljene dukker opp. De svevende martagonene er noe for seg selv!

   Slett
 3. Her er det bilder til å dåne av. Jeg finner ikke flere ord, bare nyter blomstene.

  SvarSlett
 4. Tror Orange Marmalade kan stemme godt jeg og, men jeg kan ikke påstå at jeg husker det altså... Her er det gullfiskhukommelse;D

  SvarSlett
  Svar
  1. Får lage en lapp med Appelsinmarmelade og spørsmålstegn, i fall det dukker opp noen med særlig liljekunnskap. Takk for hjelpen, Ranten og MonaHN

   Slett
 5. Hei, Maria! Så koselig med tilbud om pakke til Trondheim, det tror jeg nesten jeg må takke ja til=) Og jeg sender gjerne noe morsomt i retur=) Vi reiser på ferie nå, så kanskje vi kan finne ut av det når vi er tilbake? Koooos deg i hagen=) Vibeke

  SvarSlett