torsdag 29. august 2013

En blir to, og to blir tre!Delphi og jeg har endelig funnet den ideelle tredjemann til trioen vår. Strengt tatt var det Petter som fant oss, men dog.

Han er like glad i Heuchera som meg, og like glad i dammen som Delphi. Han er snill! Han skal jo liksom brødfø seg på snegler, men jeg fant en velvoksen bruning rett i nærheten av ham, og regner derved snillheten som bekreftet. Litt sjenert, så han ville ikke være med inn. Ryktene sier at sånne som ham (joda, det er ikke bra å høre på sånt generalisert sladder, kalt fordommer, men jeg har ikke annet å støtte meg til) er veldig trofaste mot hjemstedet sitt, så vi gjør det slik:  Delphi og jeg bor inne, han bor under den røde lønnen. Iallefall inntil videre.

Ønsk ham velkommen: Petter Padde, Strandhuset!

19 kommentarer:

 1. Kjempefin fyr! Jeg tror nok han fint kan være snill OG spise de brune, men kan jo være at han rett og slett var fryktelig mett? Og den brune du så nettopp hadde fått en fetter mindre?

  Han kledde forresten den Heucheraen veldig godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag var han her igjen - like matchene som sist. Du har sikkert rett - han var bare mett :-)

   Slett
 2. Tihi, jeg ville nok heller ikke tatt med Petter inn i senga, altså :P
  Men artig med slike beboere i hagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg, Tigertina. Jeg synes det ble en god fordeling :-)

   Slett
 3. Heldige deg som har fått en Petter Padde i hagen. Du skal nok se at han blir sulten på snegler etterhvert. Sikkert bare litt beskjeden til å begynne med:)
  Jeg ble litt nysgjerrig på hvem Delphi er som får bo inne. Et pinnsvin, en stålorm, en hund eller rett og slett en tobeint?

  SvarSlett
  Svar
  1. Delphi er en hund. En snill schaefer, oppkalt etter det greske orakelet. Uten at det hjalp særlig på klarsynet.

   Vi satser på at Petter tar seg opp på jaktsiden etterhvert, ja. Det er riktignok ikke så mange, men det er alltids noen han bør spise opp.

   Slett
 4. Det der er ingen padde, men en Spissnutefrosk. Kjempegode hoppere og veldig mye kjekkere enn en padde ;-)
  Forøvrig er jeg ikke sikker på om de spiser store brunsnegler, men de tar nok noen egg og babysnegler. Like nyttig det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Spissnutefrosk, sier du. Ok! Takk for korreksjon. Petter Spisssnutefrosk! Ikke like god shwung over det, men man kan jo ikke skifte navn på folk sånn uten videre, heller. Petter blant venner.

   Slett
 5. Herlig! Du er så god på å skrive :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk. Med et fotokurs hos deg, blir det kanskje en bra blogg en gang ;-)

   Slett
 6. Det hørtes ut som en god fordeling! Takk for hjelpen i går, nå har jeg installert Drop Box både på pc og mobilen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at Dropboxen virket for deg. Like lett å delemed andre somå overføre til PCen, også :-)

   Slett
 7. Så flott! Grattis alle tre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lin! Vi er glade for valget. Alle. Kanskje bortsett fra Delphi. Og Petter.

   Slett
 8. Great post, fantastic photo:) Greetings

  SvarSlett
 9. Heia Petter! Har mange sånne boende, og de eter i hvert fall småsnegler.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra. Det er jobben! Han har forresten skremming som bierverv. Jeg skvetter himmelhøyt når han plutselig romsterer ved siden av der jeg luker.

   Slett
 10. Hei til Petter Spissnutefrosk :O) Padder og frosk er favorittgjester i hagen her også. Firfisler ser vi noen få av. En del stålorm. Skvetter litt når vi ser dem, men de får være i fred - så sant de ikke roter seg under gressklipperen :O( Hoggorm vises ingen nåde. Forrige uke så jeg en liten rødoransje frosk midt i hagen. Skulle gjerne hatt fler av dem. Flott farge!

  UnaCita

  SvarSlett
  Svar
  1. Froser er morsomme.og når de er nyttige, er det jo bare stas. Bortsett fra skremmingen, da.. Ormene er forresten totalfredet - men våre hyttesmåttinger er helt greie å bære på stokk til en passende skog i nærheten.

   Slett