mandag 13. desember 2010

Planleggingstid

En haveblogg om vinteren. Særlig i disse siste kalde høst/vinterukene. Ganske kjipt, egentlig. Havemessig. Ikke mye å glede seg over ute i haven nå. De få timene det er dagslys, er alt hvitt, blått og råttent. Den råtningen er jo ikke så dum i det lange løp, men når jeg lengter etter bugnende klatreplanter, lysegrønne spirer og knopper som folder seg ut i kaskader av farger – da er hvitt, blått og råttent temmelig kjipt.
NOEN nevner i dag på Facebook at det er HÅP i sikte. Det kan være en trøst.Lørdag hadde vi en flott tur på Rørestrand. Vi hadde stedet helt for oss selv i solen og guttungens første forsøk med manuelt, dyrisk skitrekk ble en suksess! Unger og bikkjer er ofte dét – bare de får anledning til å bli kjent med hverandre. Jeg lurer på om jeg skal ha som ambisjon å få det til oftere. Denne guttungen kommer iallefall til å bli med på tur igjen; uredd og entusiastisk som han er! 

 DSC_0233Mens jeg venter på våren, sommeren og iallfall det grønne, bor jeg i Strandhuset og kan ikke unngå å drive research for rehabilitering av huset. Det trekker alle steder, men mest i veggene. Rett gjennom. Jeg savner muligheten til å se veien. Det er en merkelig fordeling av vinduer – det er for mange mot nord!

Status og “før sommeren”-bilde av Strandhusets vestfasade. Mot veien, og mot kveldssolen. Helt stengt!
Jeg leker med 3D-tegning. Sketch-up, et lite gratisprogram fra Google. Uten skikkelige tegniner av huset blir det en møysommelig måle,tegne, måle og justere-jobb. Men det oppleves nyttig, iallefall i den forstand at endel idéer som virket fine, slett ikke var det i dokumentert tilstand. Fakta er ofte oppklarende. Derfor stemmer jeg på bloggen Unfiltred Perception i Tordenbloggens årlige bloggkåring. Denne Unfiltred Perception-bloggen snublet jeg over ganske nylig, og jeg har med stor entusiasme funnet det ene lesbare innlegget etter det andre. En slags elektronisk sekretær – han finner ut av ting jeg ikke orker å gå etter i sømmene selv.

Tilbake til planleggingen. Buskaset er fjernet på”etter sommeren” –bildet. Også det koselige, overgrodde eføykaoset rundt inngangsdøren. Det var desverre nødvendig, siden det grodde inn gjennom panelen og opp under taket. Thujaen kan jeg ikke få sagt mange nok ganger at jeg ikke savner.

DSC_0133 V5-vest

Forslaget til ny fasade har både en ny dør og et nytt vindu. Og en overbygget terrasse utenfor. Drømmen hadde vært en liten veranda i annen etasje også – men den ble borte etter et økonomisk overslag. Og kanskje terrassen skulle vært innglasset helt for å ta bedre vare på varmen? Jeg grubler videre. Innspill er alltid velkomne.
Kanskje jeg aldri kommer til å sitte på den siden – tett oppi veien og uten kontakt med fjorden? Eller blir det en drømmekrok når det blåser og de nydelige kveldshimlene brer seg ut over øvre Steinsnes og Tveiten?  Hmmmmm……..

Tillegg - hurtigskisse - dersom det skulle dukke opp en pengesten: (det er jo så mye stjerneskudd i dag)

7 kommentarer:

 1. Hm dette blir spennende. Husk at veranda i annen etasje ikke er borte, bare utsatt til du finner noen tusenlapper under en stein.

  SvarSlett
 2. Det er en god måte å se det på, ja. kanskje jeg skal tegne den inn og søke om den - dersom jeg plutselig oppdager den riktige stenen å titte under ;-)

  SvarSlett
 3. Så koselig blogg, Maria! Min oppriktige mening er at man bør ha mulighet til å gå ut og nyte vær/utsikt osv på alle husets bauger og kanter. Med visse begrensninger, selvsagt. Men dog. Vi har en diger ettermiddags- og kveldssolterrasse bak huset, med trapp ned til hagen og overbygget utestue og idetheletatt, men jøsses, så deilig det var å få den nye morgen- og formiddagsterrassen med utgang fra kjøkkenet! Hver tid på dagen har sin egen verdi.
  Spennende prosjekt! Jeg skal følge med :D

  SvarSlett
 4. Jeg tror jeg ville hatt det mer åpent mot sjøen, slik at det ble mer sammenheng med den nye og den gamle terrassen. Hvis du ønsker tett vegg mellom, hvorfor ikke tenke glass? Da får du le, samtidig som du ikke mister kontakten med vannet.

  SvarSlett
 5. Tenk en gang til på teak-vinduene, de er fortsatt tilgjengelige

  SvarSlett
 6. Dette blir spennende å følge med på. Håper du finner den rette steinen med mange tusenlapper under! Takk for hyggelig samtale i forrige uke. Du må gjerne ta deg en tur når tid og ork samarbeider :)

  SvarSlett
 7. Bare vi kommer over jul nå så tar jeg også fram alle hagebøker, hageblader og hageplanen. Økonomi bremser hvertfall mine ønsker.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett