søndag 6. august 2017

Noen sier at det alltid tar dobbelt så lang tid
Prosjekter tar dobbelt så lang tid, og blir dobbelt så dyrt som man tror, sier de. De som sier det har rett! Bortsett fra at dobbelt er litt forsiktig tatt i.


Men selv lange og vanskelige renoveringsprosjekter tar slutt. Strandhuset er i sluttfasen. Så er det et åpent spørsmål om det er prosjektet eller pengene som tar slutt først.

Det er flere steder som er ferdige i huset nå. Noen steder jeg kan stå og ikke se andre uferdigheter enn at det ikke er malt. Det er ikke mange sånne steder, da, det er en ganske åpen løsning her, men det er ganske oppmuntrende at de finnes. Det er tid for å feire at funksjoner blir tilgjengelige!Det ene badet er nesten ferdig. Det har vegger og tak og gulv og sluk og litt lys. Og badekar. Stooort. Plass til hele meg og mer til. Jeg hadde tenkt å teste boblefunksjonen, men alt kan jo ikke virke på første forsøk, vel?  Det kom vann. Både kaldt og varmt. Og varmtvannet holdt til hele karet.  Så får jeg teste resten i neste runde. Når flere håndverkere har avsluttet ferien og siger tilbake til vårens avtaler.

Luksuslivet i renovasjonsavslutningen har fullmåne. Nesten fullmåne. Noen timer til og noen småskyer i veien. Nestenperfekt får holde. Det er varmt og vindstille ute. Ideelt for sakte nedkjøling i hengekøye.

Waffel Hund står ikke helt høyt i kurs etter en ureglementert utbryting av haven i kveld. Sauegjerde var ikke nok da en Golden retriver gikk forbi. Nå går han i hælene på meg og jeg kan jo tolke det som at han ber om pent vær. Noen forbedringer trengs på den fronten også. Men det er ingen tvil om at han nyter terrasselivet, han også.Så holder vi stø kurs mot neste funksjonstest. De kommer på løpende bånd nå!


9 kommentarer:

 1. Spennende å følge fremgangen hos deg. Det er i alle fall en fantastisk flott plass du har. Lykke til videre. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Liv. Og deilig at du kaller det fremgang, selv når jeg synes jeg stamper på stedet hvil :-)

   Slett
 2. Hei Maria. For en fantastisk plass dere har. Skulle gjerne ligget i den hengekøya og se utover havet, og bare slappe helt av. Ting tar tid. Blir spennende å følge med videre. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Hanne-Lise, blir nok bra engang. Du får komme innom på havebesøk en vakker dag - og teste en hengekøye. Det er flere av dem ;-)

   Slett
 3. Ser utrolig flott ut!
  Som du har stått på!!!
  Det har jo vært vanskelige år med dette prosjektet. Du fåt trøste deg med at du skal nyte dette stedet og fruktene av prosjektet i maaaaange år fremover!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et godt perspektiv, Lin. Bare litt vanskelig å holde innimellom. Men snart er det nok et år for sommerfest igjen :-)

   Slett
 4. Vet.
  Gratulerer med nesten ferdig! Nydelig bad!
  Beinhard lydighetstrening må til. Likevel, hunder er og blir impulsstyrte....

  SvarSlett
  Svar
  1. Impulser er sterke i ettårsalderen. Nå kan jeg mye om det! Litt mer nesten ferdig er det også blitt. Men fremdeles bare nesten ;-)

   Slett
 5. Så godt å høre at oppussingsprosjektet nærmer seg slutten for deg. Det skal sikkert bli herlig å få alt slik det opprinnelig var tenkt, slippe å dele hverdagen med håndtverkere og å få kontroll over utgifter igjen:-)
  Nå ligger den gode tiden hvor du skal kunne nyte huset igjen.
  Fantastisk fin utsikt fra terrassen. Forstår godt at hunden din Waffel slapper av der .
  Ha en foŕtsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett