fredag 1. januar 2016

Sydvendt

Julepause. For meg og snekkere. I dag er det en slags pause fra vinden også. Det ble overskudd til en liten tur rundt huset.

Ikke akkurat "før og etter"-bilder, det er det litt for tidlig for, men "før og underveis" fra syd er innenfor det mulige.

Gjenbruksvinduene på sydveggen har fått skum og omramninger. Jeg lurer på blåfargen. Har tenkt at den må bort, men det er kanskje ikke så sikkert?

Blikket trekkes automatisk til det som fremdeles mangler. Veranda på vestsiden - foran kjøkkendøren og Caelumskyvedørene. Og rekkverk og avslutninger på toppen. Det er litt synd, for det er så mye som faktisk er ferdig. Og det er tett. Tett tak og isolerte vegger. Nye vinduer og nye funksjoner inne.

Og det er ikke maling som renner av veggene lenger....Juletreet lukter godt gran og holder overraskende lenge selv uten vann. ikke noe planlagt vann, i alle fall. Boergeiteskinn står klare til soldager og særlige trengende. Det har blitt lite sol, men en og annen røyker har satt pris på å slippe blæsten utenfor. Nå går vi mot lysere tider, 6 minutter lysere i dag enn ved solsnu. Snekkerne har en tettejobb å gjøre - den er virkelig vanskelig å ha med å gjøre, denne Til-Tak-plastløsningen. Forsøk seks er gjort - og underkjent.


Men snart blir det attraktivt å sitte her med et varmt kaffeglass.


Nytt år er det blitt. Jeg håper det blir mer blogg og mer have i året som er kommet. Og ikke minst mer folk, flere haver og mer blogglesing. Det er lite som kan konkurrere med inspirasjon fra andre hagenerder.

Takk for alle hyggelige kommenterer i året som gikk, takk for spennende og verdifulle innspill, for hyggelige besøk og morsomme haveprater.

Jeg synes det er veldig flott når noen stikker innom i Strandhushaven - kjente eller ukjente. Det kan jo være en definisjonssak, egentlig - vi er vel egentlig kjente selv om vi bare har truffet hverandre på nett før. Så hvis du er rundtom her og lurer på om du kan stikke nedom - gjør det!

16 kommentarer:

 1. Ønsker deg ett riktig godt nytt år. Gleder meg til å følge deg videre.

  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er inspirasjon å hente fra din veranda i dag! Godt nytt år, Vivi :-)

   Slett
 2. Godt nytt år :) En glede å følge deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Turid - godt nytt år til deg også :-)

   Slett
 3. Ønsker deg ett riktig godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Inger Johanne! Det samme til deg :-)

   Slett
 4. Om det er brunt det blå på vinduet skal stå til, så går det helt flott. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er brunt/sølv/impregnertgrønt -- og stadig mindre grønt. Og den blå ser litt gammel ut.

   Slett
 5. "Tett" er vel det viktigste på våre breddegrader! Blått kan jo speile havet?
  Godt nyttår til deg! Kanskje vi sees etter hvert....

  SvarSlett
  Svar
  1. Det håper jeg da! At vi ses snart, altså. Til en haveprat - og litt roseinspirasjon og generell vining :-) Godt nytt år !

   Slett
 6. Dette ser jo veldig bra ut! Stooor forskjell :-)) Jeg ønsker deg alt godt for det nye året! Sees vi på Hedmarken om noen uker?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper på Hedmarkstur - men det er nå denne helsen som får siste ordet. Sært men sant. Vi snakkes nok, om ikke korsveien er i januar :-)

   Slett
 7. Det må da være små ting som står igjen nå i forhold til hva som er gjort. Selv om utett tak ikke er en småting. Håper du finner en løsning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er små ting, relativt sett. Men jeg kan ikke få sagt hvor klar jeg er for å avslutte rollen som håndverkeradministrator :-)

   Slett
 8. For en forvandling du er mer enn godt i gang med. Du skaper noe helt spesielt i Strandhuset. Det er ikke vanskelig å se. Kjennetegnet for meg er de to trærne som heldigvis veldig ofte er å se i bildene dine:) Riktig godt nytt år!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. De trærne er fredet ;-) De skal ikke gjøres noe med, heldigvis. Godt nytt år til deg også :-)

   Slett