lørdag 31. januar 2015

Innbegrepet av god tid

Å være på hytta. God tid. Nærmest stillestående. Alle sover. Og sover. Tusler i sokkelesten ned og lager kaffe. Litt gammel og ubrukelig Bialettikanne. Det tar så lang tid at jeg fint rekker en tur i dypsneen til utedoen i låven. Batteriene i melkeskummeren har ikke tålt kulden. Det blir cafe au lait, ikke noen oppskummet caffe latte. Bærer koppen forsiktig opp trappen.

Telenors mobilnett er ikke skarpt og raskt. Slett ikke. Jeg har en bok jeg leser i for hver ny side som skal lastes. Det bidrar til en egen ro. Sitter i sengen med kaffen.Og dynen. Og Bergans stappbare turdunjakke. Bikkja vil ut. Helst gjennom vinduet. Det er risikabelt fra annen etasje. Lukker opp og tar et bilde. Det er jo helt fantastisk pent. Nå er kommentarene på et facebookinnlegg lastet ferdig. Det tok ti minutter. Tvangsro.

Ingen skiløpere i dalen i dag. Ikke så rart, kanskje, når vindfallene ligger så tett at veien er blitt skog. Det er en ulempe med naturreservat. Vi får ikke ta trær før de har falt ned av seg selv. Og de faller om vinteren når de er litt strevsomme å hanskes med. Før neste tur må vi få erstattet motorsagen som er vekk. Søkk vekk. Det kan ha en sammenheng med at døren var brutt opp. Kjipt. Men ikke noe å gjøre med. Akkurat nå. For jeg sitter i sengen og har god tid. Veldig god tid. Og nydelig utsikt selv om den ikke omfatter havet. Bare en tilfrosset, liten og usynlig elv.

Timene går. Svenske Beckman og hans halvt morsomme, halvt irriterende barneverden går mot slutten. Gamle interiørblader leses igjen. Norske hjem. Bonytt. Og de veldig gamle Nye bonytt. Det blir lysere. Nesten sol. Huset våkner, men det er fremdeles rolig. Ungdommene går ut på pynten og titter utover. Etter tur. Og sammen. Bikkja er lykkelig med stor flokk. Eventyraktig.

Roen skifter karakter. Jeg har fått varm kaffe servert på sengen. Frokostduft kryper opp trappen. Utsiktsnyterne på pynten får vedhentingsinstruksjoner og forsvinner ut av syne. Fremdeles kan jeg ignorere at jeg er en del av verden og kroe meg sammen under dynen i kremutsiktssoveromsvinduet mitt. Litt til.


 Frokost. Den tar sin tid. Utfordrer ikke roen. Mange hyggelige mennesker. Noen går ut til skiene sine. Andre gjør ikke engang det. Dekningen er enda dårligere nede i stuen. Det er også helt greit. Dagens tekniske utfordring er at det blå tidligmorgenbildet ikke vil flytte seg. Kronologisk sett burde det komme først. Verden er snill når dette er det største problemet som finnes. Akkurat nå.

Jeg tror jeg skal slappe av litt. Sove kanskje? Enda noen timer til skreien skal til pers. Skrei og ertestuingstest. Bokseerter og tørre erter. Chilisøtpotetmos. Skitur? Tror jeg drøyer'n, jeg. Finner en bok og legger meg litt. Hyttetur. Skog. Stille. Fint. God tid.

11 kommentarer:

 1. Egentlig høres dette utrolig deilig ut..... (unntatt Telenor, som er "normalen" her)
  Gleder meg sånn til hyttetur neste helg :-)
  Ha det fint, fortsatt!

  (Jaja, har ganske grei helg hjemme også, med slabbedask på sofa med kunstløpEM på tv, hageblader, god mat &vin, varm hund, kanskje, kanskje skitur i morgen osv)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var det! Deilig. Jeg ville nok blitt gal om det var hjemme det gikk så tregt. Men der oppe er det akkurat passe. Høres ut som din helt var i familie med min! Altså deilig!

   Slett
 2. Utrolig fin tur. Rolig tid er også gull

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det er i år vi får til mange turer?? (Jaaa)

   Slett
 3. Utrolig fin tur. Rolig tid er også gull

  SvarSlett
 4. Herlig turskildring selv om det meste foregikk inne. :) Det er jo også tur. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, innetur er definitivt også tur! Med skrei. uten hav ;-)

   Slett
 5. Herlig beskrevet, ro og tid er mangelvare for mange. inkludert meg selv. Den største roen noensinne ble opplevd på Hitra en kald og våt sommeruke. Det fantes ikke butikker, kiosk, tv-signaler, internett, telefonsignaler eller radio :) Det var ganske så deilig i ei ukes tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tror jeg er å treffe spikeren midt på hodet, Turid. Denne roen er deilig, men bare en stund. Og når den er frivillig, kan den vare lenger :-) En uke uten at noe skjer, er vel ganske nær min grense, iallefall

   Slett
 6. Høres utrolig deilig ut...der opp i fjellet:)
  Mye snø..etter bildene å dømme...godt det ikke er så mye her ved kysten...lurte jeg deg med teksten til innlegget..? :)...jeg liker mye bedre hvite blomster enn hvitt på bakken..skjønner du:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurt trill rundt, ja! Jeg liker jo dette hvite - særlig når jeg er i form til å gå på ski på det :-)

   Slett