mandag 13. mai 2013

Et lille lys i mørket....


Når våren er kald, vinden er sterk og det stadig er vanning fra oven, er drivhuset stedet å være. For mennesker. Dette er utsikten fra verandaen når lysekronen fra Gro er tent.

Det er ingen planter her ennå, men snart er døren i orden og da kan tomater flytte inn. De må riktignok skaffes først, for i år har jeg ikke sådd en eneste. Årets første tomatplante står likevel og venter - den fikk jeg på gårsdagens besøk i Hanne og Bjarne sitt drivhus i Åsgårdstrand. Der var det Åpent drivhus - et tiltak etter mitt hjerte. Jeg er jo SÅ nysgjerrig på hva andre gjør i havene sine, i drivhusene sine, i havedrømmene sine - så noen som åpner opp og deler blir jeg kjempeglad.  Tusen takk!


Fem lys i lysekronen ga leselys og nok varme til at det var behagelig under ullteppet. Litt tørrere madrass og noen flere lys er forbedringspunktene til neste gang. Noen av putene hadde stått lent opp mot veggen, og fungert som veke for vannet som blåste inn og rant ned langs glasset. Nå er puter inne til tørking, madrassen står på høykant langt fra veggen og jeg venter på neste anledning for en drivhuskveld.

Værmeldingen for denne uken er ikke lystelig. Her er det ikke meldt særlig sol eller anstendige mai-temperaturer, men dog ikke så ille som en havevenninne fra Lier meldte: Minus to og sne.

Jeg klipper forsiktig i rosen og krysser fingrene for plutselig og langvarig forbedring. Og virker ikke fingerkryssingen, kan det bli fint i drivhuset likevel.
og sådan er der altid
et lille lys i mørket 
det står og blafrer der et sted
men hvis du vil kunne se det
så må du ikke være mørkeræd

Trille, fra En lille bunke krummer

11 kommentarer:

 1. Nydelig flott, et fint sted å være. :)

  SvarSlett
 2. Jeg har også lysekrone i drivhuset :)

  SvarSlett
  Svar
  1. (haker deg av som minst like drivhusgal ;-))

   Slett
 3. Åhhh, det så fantastisk koselig ut=) Kanskje det faktisk er aller koseligst der inne når det er litt ruskete vær? Håper været blir supert i nær fremtid=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, drivhuset utvider utemulighetene når det drar seg til med vind. Det er ikke mange meterne forskjell fra stuen og ned hit, men det føles som langtur :-)
   Vi krysser fingrene for bedring i været - dere trenger visst et fingerkryss eller to, dere også :-)

   Slett
 4. Så vakkert og stemningsfullt. Kan godt forstå at du koser deg...

  SvarSlett
 5. Herlig å ha et drivhus, og ikke minst et drivhus med god plass til å sitte i!

  SvarSlett
 6. Da følger jeg deg videre. Håper du vil følge minholme.

  SvarSlett