torsdag 19. januar 2012

Det var ikke det som var meningen -

men det var jo nydelig å se dem likevel.  Ingenting er som spiring. Eller kanskje...   Det måtte være håp. Det er omtrent like bra!

Potter står inne for litt akklimatisering før de skulle ut i kulden for stratifisering. Det hørtes så lurt ut.  Men da jeg kom fra jobb i dag, var det spirer i tre av pottene. Ikke store og kraftige, men sånne "akkurat ute av frøet"-spirer. I den andre enden av skalaen, hadde den ene potten fått mugg.

Da er det ut med dem- i morgen den dag! Og da husket jeg hva den siste pallekarmen skulle være til -- stratifiseringspottebeskytter!De tre som har spirt er:
Dalea purpurea Stephanie Staudesøsteren til kornblomst - iallefall funksjonsmessig
Androsace strigillosa. En søt liten stenbedssak
Melica altissima Atropurpurea. Fire tynne, tynne spirer bare. Som skal bli like fine som de på bildet. Den trenger tydeligvis litt mer varme. Og kanskje lys. Urkult gress!  Som jeg ikke har noen idé om herdigheten på. Bildet er forøvrig Plant World Seeds sitt - der jeg har kjøpt frøene.

De lever nok farlig, men planterommet er forsåvidt klart til å bli fyrt opp. Når som helst. De tre tyvstarterne skal opp på badet en runde først, noen dager til med skikkelig spireboost!
8 kommentarer:

 1. Det var akkurat dette jeg var bekymret for med mine potter også. Så jeg knep øynene hardt igjen og sjekket dem ikke =) Nå står de ute. Heldigvis har det kjølnet på ute, så det går nok bra!
  Ønsker deg lykke til med prematurspirene =)

  SvarSlett
 2. Melica altissima har jeg hatt i flere år. Fullt hardfør, H6-7 her hos meg.

  Randi M.

  SvarSlett
 3. Herregud! Ikke fortell meg at jeg trenger enda mere frø! Urkult gress!

  SvarSlett
 4. Takk Randi. Da skulle de tåle min Vestfoldvinter også. Og sikkert din også, Villrose. Om det skjer mer enn enn de fire i potten, så kan vi jo bytte litt etterhvert i stedet for at du skaffer en pakke til?

  Jeg får gjøre som deg, Krepsemor, lukke øynene og sette dem ut. Før det kommer mer spirer og mer mugg.

  SvarSlett
 5. Heldig du var som fikk spiring på det gresset :)
  Prøvde to år på rad, med null resultat. Godt å høre at det klarer seg på senja, da klarer det seg hos meg også, bare jeg får spiring på det..!

  SvarSlett
 6. Stilig gress, og nå ser jeg at det også er helt hardført. Ut på leiting...
  God helg!

  SvarSlett
 7. for et fantastisk gress!
  Jeg heier intenst på intens spiring..... ;)

  SvarSlett